понеділок, 4 березня 2019 р.

"Кава по-дорослому" від Ірини Мацко, Або чи легко підліткам зрозуміти батьків

Продовжуємо знайомити з новинками нашої шкільної книгозбірні - підлітковою літературою. Сьогодні - це книга Ірини Мацко "Кава по-дорослому". Якою була ця доросла кава для Каті, шістнадцятирічної дівчини? Гіркою. І не лише через природний смак, а й через проблеми самих дорослих.
Ми говоримо, що діти не розуміють нас, старших. А чи задумувалися  ми коли над тим, чому так відбувається? Зі своєю внутрішньою свободою,  характерним для їх віку бунтарством чи здатні вони зрозуміти нас і чи треба? Адже вони справді "Інакші від дорослих, котрі самі собі забивають голови дурницями, яких потім не можуть вирішити.
Працюють не там, де хочуть, а де треба чи виходить, брешуть в очі собі та дітям, а самі тим часом плачуть у подушку або топлять свої страхи, переживання в алкоголі...  Хіба не можна зупинитися? Чому не розійдуться батько з мамою, якщо жити несила, чи не налагодять життя разом? Вони ж дорослі. Їм усе можна! Хіба так важко? "
І в чому вони не праві? Що тут ще додати? Хіба що одне: взяти й прочитати книгу, поговорити, обмінятися враженнями, зрозуміти.

Немає коментарів:

Дописати коментар