середу, 7 березня 2018 р.

Славнозвісний Шевченків "Заповіт" зазвучав у школі сімома мовами світу

      Дні української мови й літератури розпочалися в нашій школі задовго до їх офіційного відкриття. Ще 14 лютого зустрічалися "Закохані та щасливі", у переддень Міжнародного дня рідної мови учні 5-10 класів вирушили в подорож країною Мовознавство і подорожують до цього часу, знайомлячись із перлинами рідної мови.
  7 березня на загальношкільній лінійці директор школи, учитель української мови та літератури Івашина Г. М. повідомила про початок шевченківських днів, розповіла про актуальність творів Тараса Шевченка.
Заступник директора з навчально-виховної роботи, учитель української мови та літератури Бистрицька Н. А. і учениця 10 класу Путятіна Олеся презентували інформаційний проект "Шевченко від А до Я". 


Учасники освітнього процесу ознайомилися із заходами в рамках предметного тижня: книжкова виставка в шкільній бібліотеці, тематичні уроки, мовна подорож, конкурс для дівчаток 8-11 класів "Україночка".
Також усі охочі візьмуть участь у флешмобі "Я читаю Шевченка". І вже сьогодні вчителі методичного об`єднання суспільно-гуманітарних дисциплін зачитали "Заповіт", і не лише українською.  Славнозвісні  рядки "Поховайте та вставайте..." зазвучали в стінах школи англійською, німецькою, болгарською, польською, французькою, білоруською та італійською. Сімома мовами! Побувавши на сьогоднішньому заході, напевне, кожен переконався в популярності та актуальності Шевченка. З понеділка до флешмобу приєднаються інші вчителі та учні.


Немає коментарів:

Дописати коментар