пʼятницю, 9 лютого 2018 р.

Подорожуймо з нами країною Мовознавство!

Доброго дня, шанувальники рідного слова і, щиро сподіваємося, учасники цікавого заходу, що розпочнеться в переддень свята рідної мови. Ми, вчителі української мови та літератури Богданівської ЗОШ І-ІІІ ступенів, запрошуємо вас до подорожі країною Мовознавство і рідними стежками.
Чи задумувалися ви коли-небудь, чому люди люблять подорожувати? Звичайно, аби дізнатися нове, більше побачити й почути. А ще хочуть переконатися, що й своє не гірше. Спробуємо впевнитися в цьому й ми.
Наш маршрут проляже країною Мовознавство, яка таїть у собі незліченні скарби. Скільки ми вже знаходили їх на уроках української словесності! Та все ж у пилу забуття та, часом, і нашої недбалості не засяяли ще дорогим діамантом мовні перлини. На жаль… Адже часом і ходити далеко не треба: ось вони, поряд. Тільки зазирніть до словника, поцікавтеся в дорослих, почитайте художню книжку, перегляньте соціальний ролик чи навчальне відео - і скарби ваші. А хочете дізнатися ще більше - вирушайте з нами в подорож країною Мовознавство. Обіцяємо, що ви не будете пасивними спостерігачами. Сьогодні в моді активний туризм, тож кожному знайдеться об'єкт для пошуків і міні-досліджень. Доведеться і в розвідку ходити, щоправда, в наукову. Побувавши в містах Лексикологія, Орфографія, Словотвір, дізнаєтеся багато нового, в тому числі й про себе. Сподіваємося, це й справді буде захоплююча й пізнавальна мандрівка. Зацікавили?

Тож, якщо ви - учні 5-8 класів, будь ласка, запрошуємо до участі. Мандрівниками можуть бути як окремі учні, так і невеличкі об`єднання (2 і більше учасники) і навіть класи. Якщо ви - команда (кілька учнів чи клас), то маєте обрати назву.
До того, як вирушимо в путь, необхідно сформувати групу. Тому зареєструйтеся, будь ласка, ось за цим посиланням.

Вирушаючи в подорож, мандрівники завжди беруть з собою компас, сьогодні - навігатор, гаджет з різноманітними додатками. Нашим дороговказом буде блог “Подорожуємо країною Мовознавство”. Уже зараз ви можете ознайомитися з умовами нашої мовної подорожі на відповідній  сторінці.

 Очевидно, хочете дізнатися й назву проекту-мандрівки? Молодці! Розуміємо вашу нетерплячість, але ви самі маєте “докопатися”, з чим ми будемо знайомитися в країні Мовознавство. І це вже стане вашим першим випробовуванням (своєрідною розминкою перед серйозним походом), а отримані бали - стартовим капіталом, який, сподіваємося, тільки примножуватиметься під час наступних 5 етапів.
Ну що, готові? Вирушаємо 16 лютого після завершення реєстрації. Усю подальшу інформацію шукаємо на блозі“Подорожуємо країною Мовознавство”.
Будемо дуже раді нашій спільній мандрівці чудовою країною!



Немає коментарів:

Дописати коментар