четвер, 14 грудня 2017 р.

Цікаві сервіси на варті знань

       
Складно уявити сьогодні освітній процес без сучасних засобів навчання. Учителю хочеться дати дітям більше знань, не виходячи за рамки уроку. А учням не хочеться вже просто переписувати вправи, аби щось підкреслити, позначити тощо. І тут приходять на допомогу учасникам освітнього процесу сучасні інформаційні технології.
Упродовж певного часу вивчала сервіс Wizer.Me. Цікавий у першу чергу тим, що в ньому можна створювати завдання різних типів. Наприклад, вправа "Сортування" - це той же розподільний диктант; є можливість створити завдання на відповідність, з вибором однієї правильної відповіді. Для літературного диктанту чи перевірки знань  правил з мови користуюся вправою "Бланк" (це той же прийом "Незакінчене речення").  Надзвичайно корисний сервіс при роботі з відео: завантажили відео, переглянули - і відразу пропонуємо завдання учням.
Таким чином, можна створити інтерактивний аркуш (він так і називається) і запропонувати учням самостійну роботу. Введені вчителем правильні варіанти допомагають системі розпізнавати неправильні відповіді, тож після здачі роботи учнем (двома  клацаннями миші) кожен може бачити результати роботи. Я вже спробувала, навчила колег і рекомендую всім.
Також запрошую на оновлену сторінку Корисні посилання.

Немає коментарів:

Дописати коментар