середу, 26 жовтня 2016 р.

Народ скаже - як зав`яже

Під таким гаслом пройшов пізнавальний захід для учнів 5-8 класів. Продовжуючи традиції проведення інтегрованих проектів (квести "Рослини з легенд", "Солодке дерево"), цього разу говорили про народні прикмети. Приємно вразили знанням народних передбачень учні 7, 8 класів, але й нового дізналися багато про рослини-барометри, тварин-синоптиків. Діти поділилися власними спостереженнями за поведінкою домашніх тварин. Багатьом із цих прикмет наукове пояснення дав учитель біології.

Цікаво пройшло й інтелектуальне змагання: учні мали поєднати частини прикмет. Кожен намагався пригадати зміни в природі, мудрі слова дідусів і бабусь, вивчене на уроках, а тому й відповіді майже всі були правильні.

                      До речі, шановні відвідувачі блогу, пропоную і Вам перевірити знання народних прикмет і своєї спостережливості за цим посиланням.
Учні відзначили, що дізналися під час заняття багато нового й цікавого і тепер будуть більш уважними до живої природи, а кожну почуту прикмету мотатимуть на вус і, хоч і вірять, але перевірять.

Немає коментарів:

Дописати коментар